Hoe schrijf je een biografie?

Hoe schrijf je een biografie?

Leer je familie nóg beter kennen

Bewaar je familie verhalen voor altijd

Het perfecte cadeau

Het eerste wat je je afvraagt is waarschijnlijk “hoe schrijf je een autobiografie?” Een goeie vraag natuurlijk. Het belangrijkste aan een autobiografie schrijven is dat je er frequent de tijd voor neemt. Zorg dat je er echt voor gaat zitten zodat je niet halverwege je verhaal ineens moet stoppen met schrijven. Deel jouw leven op in hoofdgebeurtenissen die jou gevormd hebben en schrijf daar stuk voor stuk een verhaal over. Dat helpt je al een heel eind in de goede richting. Zet het tevens in je agenda zodat je het niet kan vergeten.

Hoe zet je een levensverhaal op papier

Om een levensverhaal over jezelf te schrijven willen wij je een paar tips geven;

  • Begin met te schrijven over je vroegste herinneringen en ervaringen. Dit zal je helpen om de toon te zetten voor de rest van de autobiografie over jezelf en je lezers een idee te geven van wie je bent als persoon.
  • Zorg ervoor dat je alle belangrijke prestaties of levens veranderende ervaringen je hebt gehad, opneemt, vooral als ze relevant zijn voor het betreffende onderwerp. Schrijf over je tienerjaren en eventuele uitdagingen of veranderingen die je in die tijd hebt doorgemaakt. Dit kan een interessant onderwerp zijn in jouw biografie over jezelf voor lezers om te verkennen.
  • Bespreek jouw volwassen leven in detail, inclusief alle belangrijke prestaties of ervaringen die je hebt gehad. Dit is het gedeelte van je biografie over jezelf waarin mensen waarschijnlijk het meest geïnteresseerd zijn.
  • Rond de autobiografie af door te schrijven over je huidige leven en wat je hoopt voor de toekomst. Hierdoor krijgen lezers een goed beeld van waar je je momenteel in het leven bevindt en kunnen ze zich ook beter inleven in jouw situatie.
Biografie cadeau met As Told By

Geef een Astoldby boek cadeau

Softcover
zwart/wit foto's

€79,95

Meest gekozen!
Biografie cadeau met As Told By

Hardcover
zwart/wit foto's

€99,99

Hardcover
+ Kleuren foto's

€114,95

DSC_3297

Maak het jezelf makkelijk met Astodby

Wanneer je kiest voor een autobiografie schrijven met Astoldby krijg je toegang tot jouw persoonlijke online omgeving. De vragen die jij 52 weken lang in je inbox krijgt kan je daar eventueel nog personaliseren en de verhalen kun je daar verwerken. Vragen toevoegen kan natuurlijk ook. Wanneer je alle vragen beantwoord hebt en een persoonlijke cover toegevoegd hebt is jouw boek klaar om gepubliceerd te worden. Je kan zo veel exemplaren bestellen als je maar wil. Dus bestel er ook een mee voor je ouders of je kinderen leuk voor later om ze ooit cadeau te geven.

Geef vandaag nog een Astoldby boek cadeau

Start vandaag nog met het schrijven van jouw autobiografie met Astoldby

Bestel vandaag nog een biografie van Astoldby en start direct met jouw autobiografie schrijven! Geef er ook een cadeau aan je ouders. Zodat jullie levensverhalen voor altijd bewaard blijven. 

Ben je benieuwd naar onze andere mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. 


Zelf biografie schrijven - As Told By